Kisállat szemészeti szakrendelés
Kutya macska szembetegség diagnosztika, kezelés és műtétek.
www.allatorvos-szemeszet.hu


R&D Kismama Divat
Minőségi és egyedi kismamaruha megfizethető áron. Új nyári kollekció.
www.kismama-divat.hu

HTML

Michael Schumacher

Csak addig fontos a rajongó, amíg pénzt fizet? Nem leszek népszerű.

forza_michael.jpg

Szögezzük le, hogy jégcsákánnyal ütném azokat a szánalmas f*szokat, akik híres emberekről kreált kamu hírekkel árasztják el a netet. Nem is értem, hogy ez miért jó nekik, de valószínűleg más dimenzióban gondolkodom.

De azért gondolkodjunk el azon, miért lehet rávenni egy félbolygónyi idiótát arra, hogy rákattintson a „Michael Schumacher felébredt a kómából – videofelvétel” címmel ellátott internetes kamu hírre. Csak nem azért, mert nincsenek igazi hírek?

Adva van egy híres ember. És mivel a nálunk civilizáltabb országokban nem csak attól híres az ember, mert csak, hanem valamit le is kell tenni az asztalra, fogadjuk el, hogy a híres ember méltán híres. Igen, Schumacher egy baromi tehetséges versenyző, hétszeres Forma1 bajnok, egy nagy sportember. Egy sztár.
Egy gazdag sztár. És attól gazdag, hogy csillió dollárért vezetett egy versenyautót. Ezt a raklapnyi pénzt pedig azért bírták neki adni, mert egy olyan sportban jeleskedett, amit nagyon sok ember kedvel a világon. A nagyon sok embert hívjuk rajongónak.

A rajongó leül a TV elé, hogy nézze a futamot. Sok ember nézi, el lehet adni a reklámidőt, tehát a TV csatornának megéri becsengetni a sokmilliós közvetítési költséget. A közvetítési díj egy része a csapatoknál landol, akik fizetik a pilótákat.

A rajongó kimegy a futamra. Pénzt költ a jegyre, melyből az F1 –nek bevétele van, nem kevés. Ennek a bevételnek egy része a csapatoknál landol, akik fizetik a pilótákat.

A Forma1 –et sokan nézik, tehát az autók reklámfelülete eladhatóvá válik. Főleg egy olyan autóé, amit egy sokszoros bajnok vezet és ennek a bajnoknak sok személyes rajongója van. A szponzor tehát csengeti a millió dollárokat a csapatnak, aki fizeti a pilótát.

A bajnok rajongói pénzt adnak az reklámtárgyakért. Schumacheres sapka, póló, autómodell, hűtő mágnes és kulcstartó. A bajnok nevével parfümöt, órát és cipőt lehet eladni. Vagy bármit. És ebből a sztárnak komoly bevétele van.

Tehát a sztár/bajnok végső soron a rajongóktól kapja a fizetését. A sokmillió embertől a világon, akik őt vagy a Forma1 –et szeretik. Mi fizetjük ki az ő csillió dolláros fizetését, mi tartjuk el a családját. Végső soron.
És addig nagyon jók voltunk és kellettünk, amíg ez jól ment. Lehetett extra riportokat adni sok pénzért, mert néztük. Lehetett híreket megjelentetni, mert olvastuk. Lehetett bármit tenni, mert mi rajongtunk.

Úgyhogy menjen a p*csába a management, amikor gyakorlatilag teljes hírzárlatot tart.

Corinna Schumacher, (a felesége), nyilatkozata felháborított, amikor kijelentette, ha Michael hazatér a kórházból, onnantól semmilyen információt nem fog közölni az otthoni lábadozásról.

Hogy mi van drága Corinna? Nem gondolod, hogy a sokmillió rajongó megérdemelné a tájékoztatást, akiknek a pénzéből g*ci gazdagon élhettél?

Persze, vannak személyiségi jogok, meg tartsuk tiszteletbe a családot. Ezt megértem és nem is akarok vájkálni a család aggódásában. De azért valami információt megérdemelnénk. Ráadásul hülyeséget is csinál. Mert pontosan ezzel a hírzárlattal éri el a találgatásokat, a hoaxokat és egyéb kamu híreket. Pontosan ezen döntés miatt zaklatják folyamatosan az újságírók.

Ha a kórházi kezelés alatt mondjuk minden második nap, reggel 10 –kor lezavarnának egy sajtótájékoztatót, nem lenne értelme kamu híreket gyártani.
Beszélne az orvosi csapat szóvivője: „a vérnyomása rendben, folynak a vizsgálatok, ebben és ebben előrelépés történt, abban nincs változás, a kezelés éppen itt és itt tart”.
És beszélne a management: „köszönjük a jókívánságokat, ez és ez a helyzet, kérdésekre nem válaszolunk”. Ennyi kellene, nem több. 10 perc.

Sosem voltam nagy Michael Schumacher rajongó, mert én mindig az esélytelenebbnek drukkolok. De annyit tudok róla, hogy nagyszerű és közvetlen ember, és szerintem ő lesz az első, aki amint teheti, a rajongók elé áll. Mert tiszteli a rajongóit és tudja, hogy mit köszönhet nekik.

Szólj hozzá!

Címkék: schumacher forma1

A bejegyzés trackback címe:

https://varosember.blog.hu/api/trackback/id/tr496178887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása